Ma 2018. január 20. szombat, Sebestyén napja van. - Holnap Ágnes napja lesz.
   

PROGRAMKERESŐ
 
Ke Sz Cs Sz Va
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31        
Európai Uniós pályázatok
Határtalanul pályázatok

Rólunk írták1 2 3 4 5 következő 10 »

oldal:1/5 bejegyzés:10/44

"Gazdálkodj okosan!" — modern PÉNZ-ügyek a Gimiben »
"Gazdálkodj okosan!" — modern PÉNZ-ügyek a Gimiben

Mindannyian tapasztaljuk, hogy a pénzzel kapcsolatos döntések részét képezik mindennapjainknak, és az első zsebpénztől kezdve egészen a nyugdíjas évekig életünk fontos velejárói.

A Kossuth Gimnáziumban régóta fontos feladatnak tekintik a pénzügyi és gazdasági kultúra fejlesztését, erről kérdeztük Gulyás Zoltán igazgató urat:

bővebben »

Könyvbemutató Berda Józsefről »
Könyvbemutató Berda Józsefről

A Ceglédi Kossuth Gimnazisták Öregdiák Egyesülete és a Turini Százas Küldöttség Múzeumbaráti kör szervezésében mutatták be a Kossuth Múzeumban október 7-én Sipos Lajos Berda Józsefről készült könyvét. A rendezvényen köszöntőt mondott Reznák Erzsébet múzeumigazgató és Kürti György nyugalmazott gimnáziumigazgató is. A “Kritikai pályarajz" alcímet viselő kötet hiánypótló, mert a korábbi források és új információk bevonásával szeretne hírt adni a korszakról, Berda József életművéről, a személyes sorsot kísérő anekdotákról, húslevesekről, somlai borról, ceglédi homoki fehérről. Mindenekelőtt azonban azt a Berda Józsefet szeretné bemutatni, akiről Vas István ezt írta: egyike a magyar irodalom öt legjelentősebb költőjének.

bővebben »

Szemetet szedtek a gimnazisták
Szemetet szedtek a gimnazisták

Városszerte szedték az eldobált szemetet a gimnázium tanulói környezetvédelmi projekthét keretében. Minden osztályból önkéntesen jelentkezhettek a tanulók az akcióra. Zsákokkal, kesztyűkkel felszerelkezve az alsóbb évfolyamosok a gimnázium épülete körül, a Rákóczi úton, a nagyobbak messzebb, a város több pontján szedték a szemetet. A Törteli úton a város határán különösen sokat találtak, a kísérőtanárok beszámolója szerint, a gyerekek megdöbbentek a hulladék mennyiségén.

A környezetvédelmi projekthét ezen a héten rendhagyó fizikaórával folytatódik, amelyen környezetvédelemmel kapcsolatos kísérleteket láthatnak majd a diákok.

 

www.cegledipanorama.hu


2016.10.11. 11:17


Értékelés: 0/0
Még nincsenek hozzászólások | Hozzászólok

Érdemes (a Gimiben) tanulni »
Érdemes (a Gimiben) tanulni

A nyáron minden középiskola izgalommal várja a híreket: a már végzett tanítványoknak sikerül-e a kiválasztott szakmában elhelyezkedni, bejutnak-e egyetemre, hogyan boldogulnak az életben. A ceglédi gimnáziumban július 26. – noha a nyári szünetre esett – fontos nap volt, ugyanis ekkor hirdették ki az idei felvételi ponthatárokat. Az eredményeket ismerjük, már a beiratkozások is lezajlottak, indul a felsőoktatás is, és ezzel kapcsolatban kérdeztük Gulyás Zoltán igazgató urat:

bővebben »

A hősökre emlékeztek a gimnáziumban »
A hősökre emlékeztek a gimnáziumban

Tisztelet illeti a hősöket, hiszen viharos években küzdöttek Magyarországért, a nevüknél sokkal többet mond el róluk életük, cselekedetük - fogalmazott Takáts László, a Hősök napi megemlékezésen. Május utolsó vasárnapján a világháborúkban elesett magyar katonák előtt hajtunk fejt az ország. Május 28-án délelőtt a gimnáziumba várták az emlékezőket, majd a résztvevők az első- illetve a második Világháborús emlékműnél tették tiszteletüket a világégésben meghalt katonák és civil áldozatok előtt.

bővebben »

Húsz éves testvérkapcsolatát ünnepli Cegléd és Csíkszereda »
Húsz éves testvérkapcsolatát ünnepli Cegléd és Csíkszereda

Egyszerű, közvetlen szavakkal köszönte meg vasárnap Csíkszereda Ceglédnek a húsz éves testvérvárosi kapcsolatot. Míg vasárnap a ceglédi vendégek kórusa koncertezett, hétfőn 17 órától közös koncertet adnak a Vár téren, a helyi Nagy István művészeti iskola kórusával.

"Együttlét és megmaradás" kulcsszavakat kiemelő ünnepi istentisztelettel, majd a ceglédi, világhírű Kossuth Lajos Gimnázium Leánykara koncertje harmóniájával köszöntötte vasárnap Csíkszeredában egymást a helyi önkormányzat és a ceglédi városvezetés. A két évtizede keletkezett kapcsolat nem csupán önkormányzati, hanem egyben a ceglédi Leánykar és a helyi Nagy István művészeti iskola énekkarainak testvérkapcsolata is, ezért a kórusművek a testvérség közös nyelve is – fogalmazódott meg az ünnepen.

bővebben »

Szemével csillagokat vezényel »
Szemével csillagokat vezényel

Körünkben sorozatcímmel pódiumra hívja a művelődési központ a Czigle-lánc díjjal kitüntetett ceglédi művészeket. Legutóbb Soltészné Lédeczi Judit, a Kossuth Gimnázium Leánykarának és a Kardos Pál Pedagógus Énekkarnak a karnagya volt a beszélgetőtársam.

- Meglepetésre a leánykar "előzött meg" minket a színpadon. Lélekszárnyaló énekük hatására egy mondat jutott az eszembe: "Itt ma angyalok énekeltek". - 1991-ben, Hollandiában írta ezt le csupa nagybetűvel az egyik zsűritag a pontozólapjára.

bővebben »

Kürti Béla 100 éves »
Kürti Béla 100 éves

November 10-én megtelt a Ceglédi Városháza Díszterme azon a születésnapi rendezvényen, melyet az önkormányzat szervezett Kürti Béla 100. születésnapja alkalmából. A hivatalos úton Kínában tartózkodó Takáts László polgármester távollétében Hegedüs Ágota alpolgármester köszöntötte a megjelenteket és átfogóan ismertette a az ünnepelt életútjának jelentősebb  szakaszait.

bővebben »

Festészet hete »
Festészet hete

Nem az országos programba illesztve, de Cegléden is ünnepeljük az egyik legrégebbi művészeti ágat, a festészetet. Méghozzá egyszerre több helyen. A hazai eseménysorozatba illesztett albertirsai kiállítások évek óta adnak példát számunkra. Október 16-án este, a Móra Ferenc Művelődési Ház kiállítótermében Czene Márta és Szabó Ábel fiatal festőművészek professzionális tárlata és Muladi Brigitta művészettörténész alapos bevezetője lepte meg a hideg, esős délutántól el nem riadó közönséget. Végvári Zsolt közreműködésével jött létre a Czene meghatározhatatlan titokzatosságú és Szabó városi tájakat ábrázoló fotó-és hiperrealista bemutatkozása.

bővebben »

A Leánykar ötödik koncertturnéja Lengyelországban »
A Leánykar ötödik koncertturnéja Lengyelországban

A Ceglédi Kossuth Lajos Gimnázium Leánykara - Krzystof Filipowicz úr, a VBW Hungary Kft. igazgatójának a kezdeményezésére - immár ötödik alkalommal tett koncertkörutat Lódz környékén, Józef Łagwa atya és Gregorz Kazmierczak úr szervezésének köszönhetően.

Az első szereplés helyszíne Stary Lichen volt. Az idegenvezetővel megnézett modern építésű, hatalmas bazilika belseje a 160 méteres hosszúságával és a 70 méteres magasságával lenyűgöző látványt nyújtott.

bővebben »

1 2 3 4 5 következő 10 »

PÁLYÁZAT
Oktatási Hivatal Bázisintézménye
PÁLYÁZAT
Minősített Tehetséggondozó Műhely
INFO

Cím:

Ceglédi Kossuth Lajos Gimnázium

H-2700 Cegléd

Rákóczi út 46.

 

Telefon:

06-53/500 525

 

Fax:

06-53/500 625

 

Email:

cklg@cklg.hu

 

OM azonosító:
032549

Tagozat kódok:
1004 4 oszt. gimnázium
1008 8 oszt. gimnázium
1005 angol nyelvi előkészítő


SZAVAZÁS
Nincs megnyitott szavazás


Valid XHTML 1.0 Transitional

Érvényes CSS!

A lap 0.227 másodperc alatt készült el. | Copyright 2018 Ceglédinfo, design by © Ceglédinfo | Impresszum
| A látogatók száma 2012.07.14-től összesen: 9087114 | Ebben a hónapban: 39626 | Ma: 858 | jelenleg: 4 | Statisztika |