Ma 2018. május 23. szerda, Dezső napja van. - Holnap Eszter napja lesz.
   

PROGRAMKERESŐ
 
Ke Sz Cs Sz Va
  1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 31      
Európai Uniós pályázatok
Határtalanul pályázatok

Határtalanul pályázatok


A HATÁRTALANUL! program keretében iskolánk 10. d osztálya márciusban székelyudvarhelyi diákokat fogadott, májusban pedig a ceglédi diákok látogattak Erdélybe. A programra a gimnázium 1.030.000 Ft öszegű támogatást kapott.

 

Szintén a HATÁRTALANUL! program keretében iskolánk 7. d osztálya júniusban Szerbiába látogatott, ahol az oromhegyesi diákok láttak minket vendégül. A programra a gimnázium 468.000 Ft öszegű támogatást kapott.

 

A programról, az élményekről a diákok számolnak be iskolánk honlapján:

 

 

Cegléd, 2015. március 13.-16.

 

Üdv Cegléden!

 

Március közepén a Székelyudvarhelyi Tamás Áron Gimnázium tizenegyedik osztályának tanulói egy szokatlan osztálykirándulás elé néztek. Az osztálykirándulás előtti hetük maratoni tanulásokról, rengeteg izgalomról és a magyar és román próbaérettségiről szólt. Most pedig az éjszakába nyúló pakolás és az éjjel kettő órás indulás után itt ült a teljes osztály a buszon, és Magyarország egészen pontosan Cegléd városa felé tartottak.

Mindeközben a Ceglédi Kossuth Lajos Gimnáziumban is nagy volt az izgalom. A 10. d osztály tanulói már a délelőtt folyamán berendezték a klubhelyiséget, süteményt sütöttek, üdítőket töltöttek ki, és várták az Erdélyből érkező csereosztályt.

Sok kérdés járt mindenki fejében: Vajon milyen lesz a másik osztály? És az a diák, akit én fogadok? Hogy fog nekik tetszeni az iskola? És a sok program, amit az osztály és Pintér Helga tanárnő olyan nagy gonddal állított össze?

Ám túl sok gondolkodásra nem volt idő, 11 órakor betoppantak az erdélyi diákok és kezdődött az ismerkedés: mindenki megkereste a párját, az ,,ő erdélyiét“, lezajlottak az első beszélgetések, és öt perc sem telt bele, máris rögtönzött csocsóbajnokság indult.

A gyors ismerkedés, ebéd és ruhaváltás/zuhanyzás után a két osztály belevetette magát a három nap kalandjainak sűrűjébe. Közös buszon éneklés, Parlamentlátogatás, séta a Várban a szemerkélő esőben, Margit-szigeti bringó-hintózás az egyre jobban szemerkélő esőben (hőseinket a szeszélyes időjárás sem állíthatta meg), majd melegedés és egy kis vásárlás a West Endben és együtt táncolás egy ceglédi szórakozóhelyen. Másnap reggel március 15-ei megemlékezés Cegléden, majd kecskeméti program, hatalmas pancsolás a strandon, este pedig házibuli és sok nevetés, tánc. Reggel fáradtan bár, de még mindig lelkesen egy gyors túra a gimiben, egy-két óralátogatás, és újra ott álltunk a klubban, három nappal és sok kalanddal, élménnyel, tapasztalattal, új barátságokkal a hátunk mögött. A hosszú búcsúzkodás után végül kigördült vendégeink busza a parkolóból, mi pedig biztosak voltunk benne, hogy mindannyian nagyon várjuk a kaland májusi folytatását...

 

Papp Lili 10. d CKLG

 

 

Székelyudvarhely, 2015. május 21-24.

 

Gimnazisták Székelyföldön

 

A május 20-át megelőző napok izgatott várakozással teli időszakot jelentettek mind a Kossuth Lajos Gimnázium 10. d osztálya, mind a székelyudvarhelyi Tamási Áron Gimnázium 11. d osztálya számára. Az utóbb említett erdélyi osztály márciusban jött el Ceglédre, s a program keretein belül együtt emlékeztünk meg a március 15-ei eseményekről, illetve bemutattuk nekik városunk és Budapest főbb látnivalóit, továbbá lehetőségünk nyílt közösen eljutni a Kecskeméti Fürdőbe is. Ez idő alatt a diákok családjainknál szálltak meg. Ennek köszönhetően könnyebben megismerkedhettünk velük, barátságok alakulhattak ki.

Ezek után májusban mi látogattunk el hozzájuk, s a közel 14 órás út ellenére egyértelműen állíthatom, hogy megérte az utazás: újra találkozhattunk a 2 hónapja látott diákokkal, családjaik részéről kedves fogadtatásban részesültünk; számos erdélyi látványosságot mutattak meg nekünk, többek között Tamási Áron szülőházát, Orbán Balázs sírját, a csíksomlyói kegytemplomot, a gyimesbükki Rákóczi-várat, Marosvásárhely és Nagyvárad belvárosát. Természetesen túrázásból sem volt hiány: eljutottunk a Madarasi Hargitára, s a csíksomlyói búcsú helyszínén is barangoltunk. A kimerítő délelőttök után az erdélyi diákok általuk főzött vacsorával kedveskedtek nekünk, ugyanis az utolsó 2 éjszakát a 2 osztály közösen töltötte el a Zetevár Panzióban Zeteváralján, ahol a kényelmes szobák mellett focipálya, dézsafürdő várt bennünket, s a záróestén a panzió területén még énekléssel egybekötött tábortüzet is biztosítottak számunkra. A Határtalanul pályázati program által támogatott Erdélyben töltött 4 nap alatt felejthetetlen élményekkel gazdagodott osztályunk, melyért köszönetünket fejezzük ki a megismert erdélyi osztálynak és „oszijuknak”; továbbá hálával tartozunk Pintér Helga osztályfőnökünknek a sok fáradozásért és azoknak, akik velünk tartottak: Nagy Irén tanárnőnek, Tábori László tanár úrnak, Pintér István tanár úrnak.
 
Angyal Réka, Sziráki Réka - CKLG 10.d osztályos tanulói
 
 

Vajdaság, 2015. június 4.-6.

 

,,Határtalanul" kirándulás

 

A Ceglédi Kossuth Lajos Gimnázium 7. osztálya június 4-én vette célba a Délvidéket, pontosabban az oromhegyesi Kis Ferenc Általános Iskolát a Határtalanul program keretében!

Osztálytársaim így számoltak be róla: „5 órás utazás után érkeztünk meg a pici településre, ahol kíváncsian, szeretettel fogadtak minket. Ezután örömünket versbe foglalva, boldogságunkat hangjegyekbe öntve álltunk színpadra, hogy üdvözöljük őket.A köszöntő után fantasztikus versenyben vettünk részt: volt futball, kosárlabda, röplabda és mókás sorverseny is, persze bennünket nem a győzelem érdekelt. Nekünk az volt a legfontosabb, hogy az Összetartozás napjánkülföldön élő magyarokkal tölthettük az időt.”

Ezt követően elindultunk a szállásra, ami fantasztikus volt, szinte otthon éreztük magunkat. Vacsoraidő előtt mentünk a Tisza partra, ahol sasliksütés és túrázás után a tábortűznél beszélgettünk és énekeltünk. Másnap reggel a zentai csata emlékművénél kezdtük a napot, ahol a törökök kiűzőinek emlékére elénekeltük a magyar himnuszt, megkoszorúztuk az emlékművet, majd megpróbáltuk eljátszani milyen lehetett az egykori csata.

Ezután a péterváradi erődből az Újvidékre táruló csodálatos kilátást élvezhettük. Mivel rekkenő hőség volt, átkeltünk a Duna feletti hídon, a belvárosban elfogyasztottunk egy-két gombóc fagyit. Öt óra körül visszaindultunk a magyarkanizsai szállásra. A helyi különlegességekből összeállított vacsora után az oromhegyesiek ebédlőjében zenés, vicces estet tartottunk. A harmadik nap reggelén svédasztalos reggelivel búcsúztunk a szállástól, majd Szabadkára egy magyar nyelvű színházbaérkeztünk. Minden zegzugát bemutatta nekünk Ralbovszki Csaba színművész, kinek átadtuk a ceglédi különlegességekből összeállított ajándékcsomagunkat. Városnézés keretein belül megismerkedtünk a burek készítés fortélyaival egy szerb pékségben. Rövid buszozás után a palicsi tóhoz érkeztünk. Néhányan a híres állatkertet nézték meg, de legtöbbünk a fürdést és a vizibiciklizést választotta. Mikor kellően felfrissültünk járművünk kigördült a parkolóból és a határ felé indultunk, búcsút intve e gazdagon termő tájnak. Szegedre érkeztünk városnézésre, belecsöppentünk a hétvégi szórakoztató programokba. Napszállta közeledtével hazaindultunk. Az út csendesen telt, mert sokan elszenderedetek, valószínűleg az eltelt csodás három napról és Szerbiai élményeikről álmodtak.

Köszönjük Pintér Helga, Tábori László, Sátai Róbert és Rónai Gábor tanárainknak a gondos előkészítést, a városi és állami támogatást és hálával gondolunk Bajusz Koncz Ágnes vezette vajdasági diákok vendégszeretetére, kedvességére.

 

 Szaniszló Eszter CKLG 7. d osztályos tanuló

PÁLYÁZAT
Oktatási Hivatal Bázisintézménye
PÁLYÁZAT
Minősített Tehetséggondozó Műhely
INFO

Cím:

Ceglédi Kossuth Lajos Gimnázium

H-2700 Cegléd

Rákóczi út 46.

 

Telefon:

06-53/500 525

 

Fax:

06-53/500 625

 

Email:

cklg@cklg.hu

 

OM azonosító:
032549

Tagozat kódok:
1004 4 oszt. gimnázium
1008 8 oszt. gimnázium
1005 angol nyelvi előkészítő


SZAVAZÁS
Nincs megnyitott szavazás


Valid XHTML 1.0 Transitional

Érvényes CSS!

A lap 0.047 másodperc alatt készült el. | Copyright 2018 Ceglédinfo, design by © Ceglédinfo | Impresszum
| A látogatók száma 2012.07.14-től összesen: 9359546 | Ebben a hónapban: 48874 | Ma: 1141 | jelenleg: 9 | Statisztika |